Jeżeli prowadzą Państwo magazyn produktów spożywczych, muszą Państwo kontrolować różne temperatury składowania, zapewnić dużą rotację produktów oraz higienę, a także możliwość śledzenia produktów. Nasze rozwiązania są na tyle wszechstronne, że spełnią indywidualne potrzeby magazynowe i pomogą w spełnieniu wymogów regulacyjnych.
Regały standardowe
Elastyczność systemu polega na możliwości składania regałów w rzędy o pojedynczej lub podwójnej głębokości
- Wysokość do 30 m
- Różnorodna szerokość i głębokość
- Nadają się do przechowywania wszelkiego rodzaju produktów żywnościowych i napojów
- Regulacja położenia belek w zakresie co 50 mm
- Temperatura pracy od -30°C do +40°C
- Galwanizowane wykończenie zapobiegające korozji nawet w niskich temperaturach
W zależności od układu magazynu, mogą Państwo wybrać różne szerokości korytarzy, aby zoptymalizować dostępną powierzchnię. Nie ma żadnych restrykcji, jeżeli chodzi o układ regałów. Zapewniają one łatwy dostęp do towarów w wybranym czasie.
Przechowywanie żywności mrożonej
W przemyśle żywnościowym konieczne jest stosowanie magazynów chłodniczych do przechowywania produktówmrożonych oraz do utrzymywania świeżości produktów szybko psujących się.
- Wysoka gęstość przechowywania zmniejsza objętość chłodzonej przestrzeni, co obniża koszty operacyjne
- Zautomatyzowane rozwiązania pozwalają na skrócenie czasu zlokalizowania palety w magazynie chłodniczym
- Galwanizowane wykończenie zapobiega korozji nawet w przypadkach problemów z kondensacją pary wodnej
- Działanie w temperaturach do -30°C
- Możliwość zmniejszenia powierzchni magazynowej
Przesuwne regały paletowe
Eksploatacja chłodni może być bardzo kosztowna, w związku z tym zazwyczaj wymaga się rozwiązania pozwalającego na składowanie gęste. Przesuwne regały paletowe pozwalają na znaczne zwiększenie pojemności magazynowej dla produktów żywnościowych.
- Maksymalne wykorzystanie powierzchni podłogi
- Dostęp do poszczególnych palet z produktami żywnościowymi
- Większa elastyczność, możliwość stosowania przy przechowywaniu różnych rodzajów produktów żywnościowych
- Możliwość stosowania różnych rozmiarów i mas palet
- Wymaga jednego korytarza na wózki
- Zakres temperatury od -30°C do +40°C
Przechowywanie w systemie FIFO – dla utrzymania w świeżości produktów spożywczych
W przypadku dużej rotacji towarów systemy składowania typu przepływowego dla palet i opakowań kartonowych zapewnia wysyłkę partii produkcyjnych we właściwej kolejności.
- Wymaga do 60% mniej miejsca niż tradycyjne regały paletowe
- Zapewnia lepsze śledzenie partii produktów spożywczych
- Metoda umieszczania i pobierania towarów z systemach FIFO wymaga jedynie dwóch korytarzy dostępowych
- Szybkość działania pozwala na szybką obsługę zapobiegającą psuciu się towarów
- Dostarczanie towarów do miejsca poboru odbywa się pod wpływem grawitacji, bez konieczności wykorzystania automatyki.
Oszczędność czasu i miejsca
System drive-in i system satelitarny eliminują zbędne korytarze dostępowe, a tym samym zapewniają idealne rozwiązanie do przechowywania towarów wielkoilościowych w przemyśle spożywczym.
- Pozwala usunąć zbędne alejki dostępowe
- Zwiększenie liczby zapasów przy zredukowaniu powierzchni składowania
- Odpowiedni dla dużego zakresu temperatur
- Odpowiedni do składowania dużej liczby takich samych produktów
- Idealny dla produktów sezonowych w systemie FILO (pierwsze przyszło, ostatnie wyszło)
- Zakres temperatury od -30°C do +40°C